Reizen

Yes……..We gaan! LtD Gravel Raid

We gaan het doen, nou ja Arnout gaat fietsen en ik en de kids gaan aanmoedigen 🙂 Lijkt mij een hele goede werkverdeling. Nee zonder gein, we hebben vandaag geboekt!
Eind september gaan we een weekend met de kinderen, en hopelijk in een camper (heb je er eentje te leen? Laat gerust weten) naar Hellenthal in de Eifel. Hier organiseert Laurens ten Dam, oud profwielrenner, de Gravel Raid. Een weekend lang fietsen, maar vooral ook plezier maken. Hij omschrijft het zelf zo mooi als een soort festival. En het leuke is dat de kinderen ook mee kunnen. Ze organiseren leuke activiteiten met en zonder fiets. Dit was dus een wel groter Plukje geluk zeg maar. Een weekendje weg met z’n vijfjes!

Plukjes geluk voor ons allemaal
We hebben het vanavond tijdens het eten aan de kinderen verteld, helemaal enthousiast. Vooral ook over de camper, de jongste wilde meteen haar plekje bovenin veilig stellen. Het mooie aan dit avontuur is wel dat Arnout kan genieten van het fietsen, we als gezin toch lekker samen zijn en we een weekendje lang lekker buiten kunnen aanklooien.

Jeetje wat papa Pietje 16 jaar geleden toch allemaal teweeg heeft gebracht. Mijn vader was semi prof wielrenner. Ik heb veel koersen met hem bezocht en veel wedstrijden gekeken op tv. Het was echt de passie van mijn vader, die hij over heeft gebracht op het hele gezin. Hij was vooral fan van Tom Simpson, die te vroeg is gestorven op de legendarisch Mont Ventoux. Deze berg heeft mijn vader dan ook meerdere keren beklommen. Toen papa Pietje veel te vroeg overleed hebben we zijn as uitgestrooid op de Mont Ventoux, ‘zijn berg’, tegenover het monument van zijn held Tom Simpson. Vanaf dat moment is er bij Arnout ook wat gaan leven voor het wielrennen. Nu 16 jaar later is hij ook echt een fanatiekeling. Door de verhuizing heeft Arnout niet zoveel kunnen fietsen als hij zou willen. Maar de laatste weken is het vuurtje weer volop aan. Hoe groot zijn dan mijn Plukjes Geluk als ik diezelfde passie die mijn vader had voor het fietsen nu bij Arnout zie. Dat maakt me zo ontzettend blij. En toch zeg ik dat niet vaak, tegen Arnout. Zou ik meer moeten doen!

Bekijk hier de Aftermovie van de LtD Gravel RAid 2019

Bekijk meer op https://www.liveslowridefast.com/gravel-raid

1 Reactie

  1. Nelleke Hilberink says:

    Mooi geschreven hoor Barbara. Leuk om te lezen. Ga zo door! Groetjes Nelleke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *