Blog Plukjes Geluk Music maestro

Muziek geeft troost, hoop en liefde

Het klinkt als de titel van een mooie oude smartlap, levensliedjes. Hoewel ze vaak over liefdesverdriet gaan, of ├╝berhaupt over verdriet, zijn het vaak deze liedjes die veel mensen troost bieden. Ik ben geen muziekkenner, maar ik kan wel van muziek genieten. Teksten die me raken….me kippenvel op armen en benen geven. Met tranen in de auto zitten, vlinders voelen in mijn buik. Dat overkomt me allemaal door muziek.

Echt luisteren
Heerlijk is dat, het laat emotie los die soms van diep van binnen komt. Dan wordt de juiste snaar geraakt. Zo mooi dat muziek dat met je kan doen. Vooral in de tijd waarin we nu zitten kan muziek heel belangrijk zijn. Niet alleen voor de donkere, verdrietige kant maar juist ook om heerlijk even los te gaan. Keihard mee te zingen, te dansen en te springen.

Kijk naar al die mooie initiatieven van spontane muziekacties bij verzorgingstehuizen. Muziek brengt mooie herinneringen naar boven die mensen laat glimlachen. En ja dat willen we heel veel, lachen, glimlachen, schateren. Dat werkt zo bevrijdend….en dan kunnen spontaan de tranen ontstaan. Wat is emotie toch een goed iets.

In deze blog wil ik wat mooie liedjes met jullie delen. Liedjes die herinneringen naar boven brengen, die me heel blij maken en liedjes die wat in mij losmaken. Deel jij ook mee? Laat in de reactie jouw liedjes achter die wat met je doen in welke vorm van emotie dan ook. Leuk om dit met elkaar te delen.

Guus Meeuwis
In 2018 heeft Guus het album Geluk uitgebracht. Een prachtig album, met mooie aansprekende liedjes. Een daarvan is in deze tijd ook heel toepasselijk.
Het nummer Houd moed; Luister maar eens.

Danny Vera
Sinds de corona crisis neemt Danny Vera thuis zijn Home recordings op. Sowieso is het volgen van zijn YouTube filmpjes super leuk. Ga je ook echt van glimlachen.
Maar hij heeft als 2e recording het liedjes ‘zijn het je ogen‘ van Koos Alberts opgenomen. Dit is het liedje dat mijn vader altijd zong als groot fan van Koos. Die kwam wel even binnen.
Luister maar eens en check dan meteen ook even zijn andere mooie nummers.

Direct – Soldier on
Dit nummer is zo prachtig mooi, en dan vooral de versie bij DWDD. Waar hij dwaalt door de lege gangen van de studio. Echt kippenvel!
Het luisteren en kijken zo meer dan waard.

17 miljoen mensen
Deze wil ik delen omdat ik dan met zoveel plezier naar Bliss mijn dochter kijk en luister. Fan van het liedje en van Davina Michelle….Big smile gegarandeerd.

DANS tip
En dan tot slot mijn ultieme dans tip:
Dua Lipa, Don’t Start Now heerlijk los gaan door de huiskamer, tuin of slaapkamer met de muziek hard…heel hard aan. Enjoy!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *