Cadeautjes

Schatten zoeken… Cadeautjes #2

Even wat luchtigs in een ietwat onzekere tijd als het gaat om gezondheid. We kunnen niet om het Coronavirus heen en moeten het ook echt in acht nemen. Maar vooral ook blijven genieten. Daarom mijn tweede cadeautjes blog voor wat fun en confetti tijd. We gaan vandaag op de kringloop tour!

Kringloop tour?
Ik vertelde afgelopen week tegen een collega dat ik was begonnen met mijn Plukjes Geluk blogs. Om meer aandacht te schenken aan kleine geluksmomentjes die we allemaal meemaken. En over het oprecht aandacht geven aan elkaar ook waar het gaat om cadeautjes geven. Weg witte enveloppen!

Mijn collega herkende het ook, noemde meteen de cadeaukaarten (hoe handig ze ook zijn). Niet echt leuk om te geven. En spontaan kwam zij met een aantal leuke ideeën van hoe zij het zelf aanpakt wanneer mensen toch het liefst geld of een cadeaukaart willen krijgen. Haar enthousiasme groeide met de minuut! Yes dacht ik dit is ook een Plukje Geluk voor mij want ze herkent mijn #missie.
Ze bezoekt heel graag kringloop winkels, want ze verzamelt zelf alles met schildpadjes, en kwam met de volgende leuke ‘cadeau verpakking’ ideetjes:

  • spaarpotjes van de kringloop om daar het geld in te doen
  • voor een bruiloft of jubileum een DVD van een oude Hollywood ‘wedding’ film. Hoesje open geld erin en inpakken maar. Hele leuke verrassing bij het uitpakken want je verwacht anno 2020 geen DVD meer cadeau te krijgen. Dit kun je natuurlijk voor veel meer thema’s gebruiken…het gaat om het grapje en de glimlach.
  • een boekenverslinder? koop eens 2e hands boek of kookboek en verpak het geld in het boek. Kan door het tussen de bladeren te stoppen maar je kunt natuurlijk nog creatiever zijn. Hol het boek bijvoorbeeld uit, zie foto.

    Lekkere kitscherige spaarpotjes of een mooi uitgehold boek

Nog een paar dan……
In mijn gedachten ben ik de hele kringloop al doorgelopen. Wat een mogelijkheden zijn er om een originele verpakking voor geld of een cadeaukaart te verzinnen. Nog een paar ideetjes gewoon omdat ze nu in mijn hoofd zitten en ik leuke voorbeeldjes tegen kwam.
Fotolijstjes hebben ze vaak ook veel bij een kringloop……dan moet je dit idee zien te leuk en heel simpel!
<- Of deze ->

Of wat dachten we van de vele blikjes of doosjes die er altijd staan….groot of klein. Je kunt ze zelf nog pimpen maar sommige zijn gewoon te oud en te kitscherig mooi om iets aan te doen. Doe er je geld in met wat lekkere snoepjes erbij of stop het geld erin en vul het doosje daarna helemaal op met confetti!!! Feest gegarandeerd bij het open maken. Ben dol op confetti…dat staat bij mij voor feest.
Blikjes…….Vul ze met geld en confetti. Feest en een glimlach gegarandeerd!

Okee de laatste dan……….Denk aan al het servies dat ze bij kringloop winkels hebben. Hoe simpel en leuk is onderstaand idee dan. Mooie tekening van de kids op de beker of glas. Of bij servies met een motief laat de kids het motiefje inkleuren met keramiek stiften (Glass markers bij de action). Dit idee kun je dus ook gebruiken voor het geven van geld maar zeker aan te passen aan het jaargetijde….denk aan de paaseitjes!

Wat gaan we morgen doen?
Nou morgen is het woensdag, dan ben ik ’s middag vrij. Ik denk dat ik even een bezoekje ga brengen aan de kringloop….ik zit in een creatieve bubbel geloof ik…en ik ben dol op cadeautjes geven! ❤

Voor de liefhebbers in de buurt van Bennekom (mijn woonplaats), Ede heeft meerdere kringloop winkels en Wageningen ook.
Have fun met snuffelen. En als jij nog leuke tips hebt, even delen hé!

Liefs Barbara

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *