Blog Plukjes Geluk Emotie

Lieve lente,

Je bent altijd zo mooi en liefelijk. Nieuw leven ontwaakt onder jou toeziend oog. Lammetjes worden geboren, knoppen gaan open en voorjaarsbloemen kleuren de tuinen. Heerlijke zonnestralen verwarmen ons, vogels fluiten bij het ochtendgloren. We hebben spontaan een beter humeur. We willen alles in ons leven, en in ons huis, weer op orde hebben. Frisse bloemen in een vaas op tafel. De ramen moeten hoognodig weer gewassen! En kinderen die in een t-shirt naar buiten willen, want de zon schijnt.

Voorzichtig genieten
Ook nu lieve lente ben je in volle glorie aanwezig. Alles past bij het moment van het jaar, het voorjaar. Maar toch voel je dit jaar wat benauwend aan. Dan heb ik het niet over al je mooie pracht van ontluikende bloemen en kletsende vogeltjes in de vroege ochtend hoor. Maar dat ik nu meer voorzichtig van je geniet. Lekker buiten gaan wandelen, waar kan dat zonder met teveel mensen te zijn. De kinderen spelen wel buiten, maar niet meer met alle buurkinderen op de trampoline of bij de hut in het bos. Nu ook niet overbodig naar het tuincentrum voor nieuwe plantjes. Of in de luwte in het zonnetje een kopje koffie met de buurtjes drinken.

Het voelt allemaal wat vreemd. Maar ik denk toch eigenlijk wel zeker te weten dat jij lieve lente, ons ook wat wil zeggen met de vele zonnestralen die je ons de afgelopen weken gegeven hebt. Jij biedt ons het steuntje in de rug, het hart onder de riem en een stukje vrolijkheid. Want lieve lente, dit zien niet alleen wij als families bij elkaar, maar dit zien de oudjes, de patiënten en de zorgmedewerkers ook. Het is voor vele een zware tijd! Dus hoe fijn is het dat jij, lieve lente, ons de vrolijkheid geeft van een nieuwe fase. Ik denk dat we het daardoor met z’n allen misschien beter kunnen dragen. Althans dat hoop ik zo!

Achteruit koprol tijd
Lieve lente, jij biedt ons zoveel! Ik kijk met andere ogen naar de kleine mooie dingen om me heen. Zo zag ik vanmiddag op mijn plantentafeltje in de tuin een wild viooltje staan. Helemaal alleen in zijn soort, maar super stoer en fier in de wind.

Ik geniet van mijn 3 lieve kids. Ze hebben wat leuks bedacht. Wanneer een van de 3 roept “achteruit koprol tijd” dan rennen ze meteen naar buiten om een trucje op de trampoline te doen. Ik zie dat ze erg naar elkaar toe trekken, veel meer samen doen en het leeftijdsverschil niet zoveel uitmaakt. We maken samen boswandelingen. Arnout weet de mooie plekjes door het mountainbiken en ik, …ik neem lekkere paaseitjes mee voor onderweg. En daarmee lieve lente, maken we ook in deze benauwende tijd mooie herinneringen en praten we met elkaar over de situatie waar we in zitten. Dat we gelukkig mogen zijn dat we allemaal, ook de oma’s en opa, nog gezond zijn.

Vlindertje
Tot slot lieve lente ben je natuurlijk ook een groot onderdeel van Plukjes Geluk met de vlindertjes. Dat voelt als lente, het maakt me vrolijk als ik er mee bezig ben.
Van de week het eerste vlindertje al weer gezien. En lieve lente, zoals je misschien wel weet, is het witte vlindertje een belangrijk onderdeel van mijn gezin. Het witte vlindertje staat voor opa Pietje. Die situatie was 16 jaar geleden toen hij overleed ook benauwend. En uiteindelijk is dat witte vlindertje heel belangrijk geworden voor mij en voor mijn gezin. Dus lieve lente, de situatie waar we in zitten is voor mij benauwend maar jij bent eigenlijk heel bevrijdend. Jij staat voor nieuw leven, voor hoop, voor het steuntje in de rug en het hart onder de riem. Juist dat hebben nu veel mensen nodig. Lieve lente, wees goed voor iedereen.

En ik, ik ga dubbel en dwars van je genieten!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Mooi Babera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *