Blog Plukjes Geluk Knutsels & Frutsels

Een wat?……Een kijkdoos!

‘Wat is een kijkdoos mama?’ Bliss, mijn dochter van 7 jaar, staat met een pagina uit de ANWB Kampioen in haar hand. Eerst denk ik nog dat het een grapje is. Maar ze kijkt er serieus bij.

Hmm, waar is dat mis gegaan? Ik ben juist wel van het knutselen. Hele knutselkerstbomen op het raam, mooie kunstwerkjes voor opa en oma’s, kleuren, tekenen. Ik vind het allemaal leuk! Heb ik dan echt nooit een kijkdoos met mijn dochter gemaakt? Nou ja je kunt ook niet alles voor elk kind hetzelfde doen……toch?

Een kijkdoos is een doos of schoenendoos als knutselwerk waarin een voorstelling van figuurtjes is gemaakt, op een zodanige manier dat deze te bekijken is door een gat in de zijkant van de doos. De doos wordt ten slotte afgedekt met lichtdoorlatend (gekleurd) papier of dunne stof. De buitenkant van de doos wordt meestal versierd. De lol voor kinderen zit in de verrassing wat er te zien zal zijn. Bron: wikipedia

Toetje
Bliss stond dus met het toetje van 8 tot 88 uit de Kampioen in haar hand. Op deze pagina staat elke maand een leuke knutsel om te maken, waar je ook nog wat mee kunt winnen. Deze maand is het toetje Knutsel een wadden kijkdoos. Stap voor stap staat uitgelegd hoe je het aan moet/kan pakken. Staan er tips en ook nog leuke weetjes op de pagina. Heel simpel maar zo leuk!

Toen ik Bliss naar bed bracht heeft ze voor de zekerheid nog even gevraagd, ‘Mama mag ik met jou die kijkdoos maken?’ Natuurlijk lieverd! Dat gaat onze Plukjes Geluk kijkdoos worden. Bliss blij dat ze wat nieuws kent en kan knutselen, ik gelukkig dat ze nog steeds blij is met een kleinigheidje.
Maar je snapt natuurlijk wel dat we even flink gaan uitpakken met het maken van die Wadden kijkdoos.

Toetje voor kinderen van 8 tot 88
Bron: ANWB Kampioen

Kijkdoos maken?
Op internet zijn genoeg voorbeelden te vinden voor het maken van een kijkdoos.

Kijk eens op Pinterest daar staan ook themabladen om te downloaden. Of creatieve idee├źn met verschillende thema’s.
Met de voorjaarsvakantie voor de deur meteen een leuke activiteit voor de kids!
Ik ben dan natuurlijk wel benieuwd naar jullie creaties, jullie kleine Plukjes Geluk.

Veel plezier alvast!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *